2008. december 18., csütörtök

:)

Ujra és ujra bizonyossà vàlik, hogy a megoldàsok eljonnek...

2008. december 17., szerda

Mit érdemes tudni infulenza idején...a szerencséről

Ez egy kicsit más infulenzáról szól. A mai idézet-sor ismét az Élet iskolája című könyvből való.

Santiago és főnöke a szerencséről beszélgetnek:


"-Nem tudhatod, hogy mi miért történik, lényeg, hogy a kialakult helyzettel mit tudsz kezdeni.

-Érdekes, amit mondasz, dehát csak vannak számunkra szerencsésen, vagy éppen szerencsétlenül alakuló körülmények.

-Nem, nincsenek. Helyzetek vannak, amik kiindulópontok, és ezeket nem tudod irányítani, de hogy mit kezdesz velük az már rajtad múlik..."

"...az emberek nagyon sokszor felületesen vélnek egy helyzetet szerencsésnek, és nem néznek a
látszat mögé, ahol felfedezhetnék a valódi okot, a kreativitást, az állhatatosságot, a kemény munkát."

"Ekkor bal kezével belemarkolt a levegőbe, összerázta öklét, és a fiú szeme előtt tartva folytatta:
-Az orvosok kutatásai szerint jelen pillanatban nyolcvanféle baktérium, vírus és különféle kórokozó van a kezemben. Bár nem látjuk, mindannyian érintkezünk vele, belélegezzük. Mégsem betegszik meg mindenki, csak néhány ember. Sok oka lehet, például a gyenge
immunrendszer. De mindenkinek megvan az esélye rá. Nem véletlen az sem, hogy a pesszimista emberek gyakrabban betegednek meg. Sántít a példa, de a szerencsével is így van. Ott van körülöttünk, bárki észreveheti, bárki élhet vele, de kell egyfajta affinitás, hogy meglássuk a lehetőséget. Az optimista a szerencsevírusokat, a pesszimista a szerencsétlenség vírusokat fogja hinni, meglátni és így elkapni.
Santiago belegondolt, hogy az elmúlt pár hónap történései, amit eddig szerecsének és véletlennek titulált - ahogy a főnöke fogalmazott - az elkapott szerencsevírusnak, tehát saját hozzáállásának köszönhető. "



Ebbol a virusbol én is kérek!!!

Ki akar beiratkozni az élet iskolájába, hogy sikeresebb és boldogabb életet élhessen???

Az Élet iskolája... amit az iskolában nem tanítottak meg...

Említettem már, hogy az olvasás, egy jól kiválasztott könyv, milyen pozitív hatással lehet, ránk. Rám mindenképpen:) Az Élet iskolája is egy ilyen könyv - ami olyan változásokat hozott az életembe és a gondolkozásomba, amik a javamat szolgálják és segítenek az utamon.

Geoffrey Cross könyve egy magányos, zárkózott "villanykukacról" szól, akit a történet elején kirúgnak mukahelyéről... és persze az élet iskolájáról, ahova beiratkozik, hogy változtathasson boldogtalan életén.

Nagy hatással volt rám, ahogy végigkísértem hogyan változik ez a félénk, céltalan, kishitű fiú - boldog, magabiztos, céltudatos és sikeres férfivá. Észrevétlen alkalmazottból megbecsült társtulajdonossá. Az egyedül töltött estéit hogy cseréli fel kellemes társaságban eltöltött órákra. Hogy lesz magányos singliből végtelenül boldog szerelmes...

De kezdjük az elején - azaz a 10dik oldalon, ahol Santiago beiratkozik az Élet iskolájába. Most erről a pár oldalról idézek Nektek, hogy mi is az az Élet iskolája (Life School Association):

"- És mit tanítanak? - kérdezte kiváncsian.
- Az életet. Azt amit az emberek nem tanulhattak meg az iskolában, vagy a szüleiktől...
...Nálunk személyreszabott a képzés, így a tananyag is egyénenként változik, illetve a képzés ideje sem határozható meg. Vagyis pontosan annyi, amennyire az embereknek szükségge van ahhoz, hogy megtanulja az adott leckét... Egészen addig adjuk fel a leckét, amíg nem sikerül...
Mindenkinek másra van szüksége a személyiségétől, neveltetésétől, családi hátterétől és sok más dologtól függően. Van, aki az optimizmust, megint más a párkapcsolatokat vagy a kommunikációt tanulja leginkább, mert abból gyengébb.
Látom magának fontos a kézzelfoghatóság, ezért képzelje azt, hogy az Élet általánosiskoláját végzi, melyben 8évfolyamot kell kijárnia, de az egyes szinteken akkor léphet tovább, ha levizsgázott. Előfordulhat, hogy az egyik évfolyamot elvégzi pár nap alatt, míg a másikkal több évig próbálkozik...
...Nem biztos, hogy a tananyag egyértelmű lesz, lehet,hogy a jelekből kell következtetnie a tanulnivalóra, vagy adódó problémákból kell kiolvasnia, hogy mia teendője...Mindenkitől lehet tanulni, egy kisállattól, egy hajléktalantól, de a leghitelesebb az, aki az adott képességet maga is tanulással, kűzdelemmel sajátította el, ezért érdemes egy mentort, konzulenst találnia.Végül pedig, hogy a jeleket, tanulnivalókat, konzulenseket megtalálja, mostantól járjon nyitott szemmel, és főként nyitott szívvel!"

Tehát Santiagó beiratkozott ebbe az iskolába, hogy változtasson szürke kis nyomorúságos életén. Ha belegondolunk mindannyian beiratkoztunk már ebbe az iskolába, mikor úgy döntöttünk, hogy VÁLTOZTATUNK az életünkön...mert ugye már Ti is eldöntöttétek ezt? Ha nem, akkor itt az ideje Most! Járjatok nyitott szemmel, hogy észrevegyétek a tananyagot és nézzetek vissza a blogomra, mert biztos vagyok benne, hogy itt is fogtok találni egy két "leckét":)