2008. december 17., szerda

Ki akar beiratkozni az élet iskolájába, hogy sikeresebb és boldogabb életet élhessen???

Az Élet iskolája... amit az iskolában nem tanítottak meg...

Említettem már, hogy az olvasás, egy jól kiválasztott könyv, milyen pozitív hatással lehet, ránk. Rám mindenképpen:) Az Élet iskolája is egy ilyen könyv - ami olyan változásokat hozott az életembe és a gondolkozásomba, amik a javamat szolgálják és segítenek az utamon.

Geoffrey Cross könyve egy magányos, zárkózott "villanykukacról" szól, akit a történet elején kirúgnak mukahelyéről... és persze az élet iskolájáról, ahova beiratkozik, hogy változtathasson boldogtalan életén.

Nagy hatással volt rám, ahogy végigkísértem hogyan változik ez a félénk, céltalan, kishitű fiú - boldog, magabiztos, céltudatos és sikeres férfivá. Észrevétlen alkalmazottból megbecsült társtulajdonossá. Az egyedül töltött estéit hogy cseréli fel kellemes társaságban eltöltött órákra. Hogy lesz magányos singliből végtelenül boldog szerelmes...

De kezdjük az elején - azaz a 10dik oldalon, ahol Santiago beiratkozik az Élet iskolájába. Most erről a pár oldalról idézek Nektek, hogy mi is az az Élet iskolája (Life School Association):

"- És mit tanítanak? - kérdezte kiváncsian.
- Az életet. Azt amit az emberek nem tanulhattak meg az iskolában, vagy a szüleiktől...
...Nálunk személyreszabott a képzés, így a tananyag is egyénenként változik, illetve a képzés ideje sem határozható meg. Vagyis pontosan annyi, amennyire az embereknek szükségge van ahhoz, hogy megtanulja az adott leckét... Egészen addig adjuk fel a leckét, amíg nem sikerül...
Mindenkinek másra van szüksége a személyiségétől, neveltetésétől, családi hátterétől és sok más dologtól függően. Van, aki az optimizmust, megint más a párkapcsolatokat vagy a kommunikációt tanulja leginkább, mert abból gyengébb.
Látom magának fontos a kézzelfoghatóság, ezért képzelje azt, hogy az Élet általánosiskoláját végzi, melyben 8évfolyamot kell kijárnia, de az egyes szinteken akkor léphet tovább, ha levizsgázott. Előfordulhat, hogy az egyik évfolyamot elvégzi pár nap alatt, míg a másikkal több évig próbálkozik...
...Nem biztos, hogy a tananyag egyértelmű lesz, lehet,hogy a jelekből kell következtetnie a tanulnivalóra, vagy adódó problémákból kell kiolvasnia, hogy mia teendője...Mindenkitől lehet tanulni, egy kisállattól, egy hajléktalantól, de a leghitelesebb az, aki az adott képességet maga is tanulással, kűzdelemmel sajátította el, ezért érdemes egy mentort, konzulenst találnia.Végül pedig, hogy a jeleket, tanulnivalókat, konzulenseket megtalálja, mostantól járjon nyitott szemmel, és főként nyitott szívvel!"

Tehát Santiagó beiratkozott ebbe az iskolába, hogy változtasson szürke kis nyomorúságos életén. Ha belegondolunk mindannyian beiratkoztunk már ebbe az iskolába, mikor úgy döntöttünk, hogy VÁLTOZTATUNK az életünkön...mert ugye már Ti is eldöntöttétek ezt? Ha nem, akkor itt az ideje Most! Járjatok nyitott szemmel, hogy észrevegyétek a tananyagot és nézzetek vissza a blogomra, mert biztos vagyok benne, hogy itt is fogtok találni egy két "leckét":)

Nincsenek megjegyzések: